Avocado met raw wilde rijst

Avocado

Ingrediënten:

2 rijpe avocado's
wilde rijst
1 rode ui
1 rode paprika
sap van kwart citroen
theelepel k e l p (z e e -kruiden)
oregano naar smaak
cayenne naar smaak

Bereiding:

Week 3 dagen van te voren 1 kop wilde rijst (ververs het water 2x daags!)

Schil de avocado's dun en haal de pit er uit
doe alles in de keukenmachine en mix tot een mooi geheel.

Lekker voor de rawfood-lunch

De avocado is prima geschikt voor een mooie maaltijd-lunch, omdat de vrucht eiwitten, goede! vetten, zetmeel, en vitamines bevat, A,B en C.
Bovendien bevat de avocado ook lecithine, een essentiële voedingsstof. Ze speelt een zeer belangrijke rol in de hersenen en de zenuwprikkeloverdracht in onze spieren. (goed voor sporters dus ook) De avocado is ook goed voor het cholesterolgehalte in het bloed.

Kelp bevat spoorelementen en zeezout en levert ook vezels, magnesium, kalium, calcium, ijzer en jodium.
Jodium is goed voor de schildklier en verhoogt daardoor de rust-stofwisseling.